Spring in Makarska
Croatian
 
English
 
German
 
Swedish
 
Hungarian
Slovakian

Customer support

Recommend this site to Your friend

Private Accommodation:

Apartments Ravlic

Apartments Perkusic

Apartment in CenterApartments Bidol


Apartments Pirak

Apartments Puharic
 

 

Travel Reviews
 


Handball

Boat excursionBoat trips

 

     
 
Tučepi
 


Tučepi su malo atraktivno turističko mjesto na Makarskoj rivjeri, te su udaljene od grada Makarske tek 4 km. Po zadnjem popisu stanovnika općina Tučepi broji oko 1750 stanovnika. Ime Tučepi vezuje se uz ilirski naziv „selo kod izvora“,a selo Tučepi prvi put se spominje u Kreševskoj povelji 1434.g.

Tucepi beach Tucepi beach Tucepi beach

Tučepi imaju i bogatu povijesnu baštinu, na području Ravnica nalaze se najstariji tučepski prapovijesni lokaliteti. Sakralni objekti su: Crkva Sv.Jurja sagrađena u romaničko-gotičkom stilu krajem XII st. Prema pučkoj legendi na ovom je mjestu sahranjen mletački dužd Pietro Candian (887.g.). Crkva Gospina rođenja (1703.g.), crkva Sv.Kate (1541.g.), crkva Sv.Roka koja je podignuta na temeljima stare crkve Sv.Ante koja je stradala u požaru 1891.g.,crkva Sv. Nikole Tavelića (1989.g.), crkva Sv.Mihovila izgrađena u 18 st. u baroknom stilu, prema natpisu na crkvi, dao ju je izgraditi plemić Mihovil Grubišić, crkva Sv.Ante Padovanskog (1891.g.), crkva Sv.Martina (11.-12 st.).

Tucepi beach Tucepi beach Tucepi hotels

Za vrijeme Kandijskog i Morejskog rata Tučepljani su sudjelovali u borbi protiv Turaka o ćemu svjedoče kameni ostaci Bušelića, Šarića i Lalića kula u Gornjim Tučepima.
Tučepi su mjesto razvijeno još od antičkog doba kada su se ljudi ovdje bavili poljoprivredom, a danas je Tučepi zahvaljujući ljepoti plaža, mora i prirode vrlo atraktivno mjesto za turiste.
Turistički objekti u tučepima su hoteli: Jadran, Alga, Kaštelet, Larentum, te drugi brojni privatni smještaji.

Tucepi hotels Tucepi port Tucepi Makarska Riviera

Tučepi obiluje raznim vrhunskim restoranima, konobama kod kojih možete kušati najbolje dalmatinske specijalitete, ribne, mesne, tradicionalne slastice....
Ovo mjesto kao i svako na Makarskoj rivijeri ima bogatu ponudu zabavnih sadržaja za mlade ljude, kako onih noćnih (night barovi uz plažu na otvorenom), tako i one dnevnih radosti koje su nezaobilazne na svakom odmoru to su odbojka na pijesku,
stolni tenis,biciklizam,vodeni sportovi,skijanje na moru,pedaline, jet-ski,padobran na moru,jedrenje na dasci,ronjenje, fittness,planinarenje,mini golf,kuglana, itd.

Ugodan boravak želimo svima koji se odluče boraviti u ovom prekrasnom mjestu!