Rukometni turnir


Izleti brodom


BRELA

Brela lukaBrela su malo turističko mjesto koje se prostire na 20 km zemljine površine Brela lukasmješteno 15 km zapadno od Makarske sa oko 1800 stanovnika. Brela se dijele na Gornja Brela iza planine Biokovo i Donja Brela uz more. Donja Brela pod koja spadaju zaseoci Soline, Kričak, Jakiruša, Medići, Ribičići nalaze se u podnožju Biokova s prekrasnim pogledom na Jadransko more i otoke. Brela su jedno od najpoznatijih i najatraktivnijih ljetovališta u Hrvatskoj. Poznata su po lijepim plažama, gustoj borovoj šumi, kristalno čistom moru, kilometarskim šetnicama uz more i dugogodišnjoj turističkoj tradiciji.

 

plaža BrelaBrela Makarska RivieraBrela su poznata i po svojoj kulturnoj baštini u koju se ubrajaju: crkva Gospe Karmelske (sagrađena je 1715.god.), crkva Sv.Nikole na 572 m nadmorske visine, crkva Gospe od zdravlja (iz 18 st.), crkva Sv. Ilije (iz 18 st.), crkva Sv. Stjepana (1897.), reljef Silvana (2-3st.) predstavlja ilirsko božanstvo pastira, Bekavci u kompleksu zgrada Kričak koje slovi kao jedan od najljepših lokaliteta pučkog graditeljstva, nekropola stećaka iz 14.-15. st. itd.plaža Brela

 

Brela Makarska RivieraBrela kao turistička destinacija dobitnici su višestrukih nagrada za plaže, uređenje okoliša itd.Već 1986. Brela su dobila nagradu "Prvaka Jadrana" nakon čega su usljedile višestruke nagrade poput "plavog cvijeta" i "turističkog cvijeta" i drugih nagrada.

 

 

plaža BrelaVećina nagrada dodjeljena je za najuređeniju plažu "Punta Rata" koja je predstavljena kao jedna od 10 najljepših plaža na svijetu te trenutno zauzima 6 mjesto u svijetu i prvo mjesto u Europi.

 

plaža BrelaGodine 1997. Plaža "Punta Rata" je dobila zasluženu plavu zastavu. Uz nju plavu Brela šetnicazastavu su dobile i plaže "Berulia" i "Stomarica".

Također, Breljani su i poznati gastronomi. Brojni restorani nude veliki izbor tradicionalnih jela kako ribljih tako i mesnih koja se obavezno moraju zaliti čašom domaćeg vina.

Mlađim posjetiteljima željnim zabave u ponudi stoje disco clubovi, barovi uz more, te ostala mjesta za lude provode. Brela svojim posjetiteljima nude i različit izbor sportskih aktivnosti poput paraglidinga, ronjenja, jet ski, jedrenja, izleta brodom na obližnje otoke, rafting na Cetini (Omiš), planinarenje, jahanje, i druge aktivnosti.

Brela Makarska RivieraS

Šta drugo da vam kažemo, dođite i uvjerite se sami...................
plaža u BrelimaBrela šetnica

Brela hoteli Brela hoteli

 


Brela videoCopyright Makarska-Online:netProljeće na Rivijeri

Korisnička podrška

Rent-a-boat


Autumn in Makarska