Rukometni turnir u Makarskoj


Izleti brodom

                   
         
                 
Gradac

Pod općinu Gradac spadaju naselja Zaostrog, Drvenik, Podaca, Gradac i Brist.Općina broji 3.615 stanovnika, od toga 1.524 stanovnika živi u Gracu.
Gradac je najjužnije mjesto na Makarskoj rivjeri udaljeno je od Makarske 40km.

   
 
 
                 
Do 17. stoljeća koristio se naziv Lapčanj, a pod današnjim imenom Gradac se prvi put spominje 1649.god.
   
 
 
                 
Gradac ima bogatu kulturnu baštinu, smatra se da je područje Gradca bilo naseljeno još u predpovjesnom vremenu o čemu svjedoče brojna nalazišta iz brončanog doba.
Jedna od najstarijih građevina jekapela Sv. Paškala na brdu Plana. U mjestu se nalaze crkve, crkva Sv. Ante i crkva Sv. Mihovila koja se nalazi u samom mjestu, sagrađena je 1852.godine.
   
                 
 
 
                 
Gradac se razvio u moderno turističko odredište, koje gostima koje ga posjete nude preko 3000 kreveta u privatnom i hotelskom smještaju. Bogatu gastronomsku ponudu Gradca možete okusiti u brojnim mjesnim restoranima.
   
                 
 
 
                 

Svoj odmor obogatite uživanjem na šljunkovitim plažama i kristalno čistom moru, rekreacijom na teniskim terenima, biciklizmom, sportovima na moru, izletima na obližnje otoke Hvar, Pelješac, Korčula, te dnevni izleti autobusom u Makarsku, Dubrovnik, Mostar, slapovi Krke, rafting na Cetini, Međugorje.

   
                 
       
                 

Posjetite stalnu izložbu slika , galerija, poznatog hrvatskog slikara Mladena Veže (rođen u Bristu 1916.) u prostorijama Franjevačkog samostana u Zaostrogu i muzej u sklopu samostana iz 15st.

   
                 
     
                 

Za Gradac kažu da je mjesto koje svojom blagom mediteranskom klimom, ljubaznim domačinima i kristalno čistim morem privlači ljude da se ponovno vrate.

   
                 
     
Ažurirano svakodnevno
         
                 
   
                 
   
Copyright Makarska-Online.Net
       
                 


Korisnička podrška

Preporučite ovu stranicu prijatelju

Privatni
Smještaj: