Rukometni turnir u Makarskoj


Izleti brodom

                   
         
                 
Općina Podgora sastoji se od naselja Podgora, Drašnice, Igrane, Gornje Igrane i Živogošće, te broji oko 2.884 stanovnika.
Naziv Podgora može se tumačiti kao "selo pod planinom ili pod šumom", a prvi put se naziv naselja Podgora spominje 1571.god.u povelji mletačkog dužda Alviza Moceniga.
   
 
 
                 
Važni spomenici iz tog doba su crkva Svi sveti (1603.) u Gornjoj Podgori koja je srušena u potresu 1667., a danas se na njenom mjestu nalazi crkva Sv.Liberana.Crkva Sv. Tekle se spominje 1630.g., jedna od najvažnijih građevina je kula čiji se ostaci nalaze u zaseoku Roščići, a koja je danas preuređena za stanovanje.U luci se nalazi spomenik don Mihovilu Pavlinoviću (1831.-1887.) predvodniku hrvatskog narodnog preporoda.
   
 
 
                 
Podgora je tradicionalno pomorsko mjesto s dvije marine Porat i Čaklje koje mogu primiti oko 360 brodova. Iznad Podgore se nalazi i spomenik, rad R.Radovića "Galebova krila", koja svjedoče o začecima antifašističke borbe na moru tijekom Drugog svjetskog rata.
   
                 
 
 
                 
S godinama Podgora se sve više razvijala, te je danas jedno od najljepših turističkih mjesta na makarskom primorju. Svoj odmor možete provesti u jednom od hotela ili u privatnim apartmanima ili pansionima. Poznati hoteli su: hotel Minerva, hotel Podgorka, hotel Aurora, hotel Mediteran... Svoje nepce možete zadovoljiti u brojnim restoranima koji nude poznate podgorske i dalmatinske specijalitete uz vrhunska vina i domače slastice.
   
                 
 
 
                 

Podgora je također idealna i za mlađe posjetitelje koji svoje večernje izlaske mogu provesti u podgorskim kafićima, barovima na plaži i dr. Tijekom ljeta su organizirana brojna kulturna događanja u sklopu podgorskog kulturnog ljeta (ribarske večeri,koncerti,...).

   
                 
       
                 

Svaki gost koji posjeti Podgoru osim posjeta kulturnim znamenitostima i odmora na plaži može se opustiti na bazenima, sauni, hidroterapijskom bazenu ili se mogu okušati u sportu: škola ronjenja, iznajmljivanje brodova, gondoli, skutera, stolni tenis, nogomet, košarka, vodeni sportovi, padobran...

   
                 
     
                 

Ovo je tek dio onoga što Podgora zaista jest i što vam može ponuditi, ako želite vidjeti ostale ljepote ovog malog mjesta dođite i uživajte!

   
                 
     
Ažurirano svakodnevno
         
                 
   
                 
   
Copyright Makarska-Online.Net
       
 


Korisnička podrška

Preporučite ovu stranicu prijatelju

Privatni
Smještaj: